​Euphonia krijgt een pluim van Sinterklaas

Gisteren ontving het bestuur van Euphonia een brief uit Spanje. De secretaris was blij verrast door deze Spaanse post. Zij droomt namelijk al jaren van een Europese doorbraak voor Euphonia. Nieuwsgierig en trillend van de zenuwen opende zij de brief. Het bleek een brief te zijn van Sinterklaas.
De goedheiligman gaf aan dat hij met warme gevoelens terugdenkt aan zijn bezoek aan Nijeveen en omgeving en vertelde dat hij veel respect heeft voor de muzikanten van Euphonia.
 
“Toen ik op 23 november ‘s morgens in Wanneperveen arriveerde, werd ik opgewacht door slagwerkgroep Dynamic van muziekvereniging Euphonia en muziekvereniging OGGF. ’s Middags bij mijn intocht in Nijeveen zag ik dezelfde slagwerkgroep weer. Samen met het blaasorkest van Euphonia marcheerden de muzikanten voor mijn rijtuig. Prachtig, want wat zou immers mijn intocht zonder muziek zijn.
 
Op 5 december bezocht ik de Makayschool, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, in Meppel. Een aantal muzikanten van Euphonia samen met een aantal muzikanten van muziekvereniging Apollo uit de Wijk was  hier voor het twaalfde achtereenvolgende jaar van de partij. Ik genoot van het gelukkige gezichten van deze kinderen en het plezier dat jullie als muzikanten uitstraalden. Geweldig. Ook leuk dat de kinderen een speciale attentie voor jullie hadden gemaakt. Fijn dat jullie voor volgend jaar al weer zijn uitgenodigd. Ik zie er nu al naar uit.
Eén van de muzikanten vertrouwde mij toe dat Euphonia onlangs ook een prachtig concert verzorgde samen met de fanfare orkesten van Sempre Sereno Ruinerwold en de Volharding uit Kampen en dat Euphonia al weer druk oefent voor het kerstconcert van 20 december om 19.00 uur bij de Coop.
Ik vind dat jullie behoorlijk aan de weg timmeren. Ga zo door. Ik wil jullie dan ook hartelijk danken voor jullie inzet en ik zie jullie vereniging volgend jaar graag terug. Liefst uitgebreid met een aantal nieuwe muzikanten”.
 
Euphonia neemt de complimenten ter harte. Zij beleeft veel plezier aan alle activiteiten en zal ook in 2014 bij verschillende festiviteiten weer van de partij zijn.