Blokzijl Klassiek brengt briljant blaaskwintet

‘Wat deze vijf blazers uit hun instrumenten kunnen toveren is van een onbeschrijfelijke klasse’, schreef een recensent na een optreden van Calefax. The Times meldde: ‘Deze zeer begaafde Hollandse musici zijn er bijna in geslaagd het rietkwintet tot het beste muzikale format van deze planeet te verheffen’. Zondag 2 maart komen deze briljante musici naar de Grote Kerk in Blokzijl, waar ze onder meer een van Mozarts mooiste serenades zullen spelen, zijn ‘Nacht Musique’, KV 375.
 
Calefax Rietkwintet (hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot) is opgericht in 1985 en behoort tot de meest succesvolle kamermuziekensembles van Europa. Ze traden op in diverse Europese landen, in de Verenigde Staten, in China, India, en Japan. In januari 2013 begeleidden ze prinses Beatrix op haar reis naar Brunei en Singapore. Het ensemble wordt geprezen om het ‘verbluffend hoge technische niveau van het samenspel, het sublieme vakmanschap en het aanstekelijke musiceerplezier’. Hun cd’s worden zonder uitzondering lovend ontvangen.
 
Het concert met Calefax Rietkwintet wordt gegeven op zondag 2 maart in de Grote kerk in Blokzijl en begint om 15.30 uur. De vijf spelen behalve de serenade van Mozart, een concert van Vivaldi in een bewerking van Bach, de ‘Suite Bergamasque’ van Debussy en Gershwins ‘An American in Paris’. Het is een buitengewoon aantrekkelijk programma, dat geen enkele muziekliefhebber mag missen.
 
Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Wim Taal, 06-53849696. E-mail: info@blokzijlklassiek.nl