Concert met Harmonie Leek

Gezamenlijk concert Harmonie Leek en harmonieorkest Euphonia

Na een dag hard repeteren volgde gisteravond in de Schalle een prachtig concert van Christelijke Muziekvereniging Harmonie Leek samen met het harmonieorkest van muziekvereniging Euphonia uit Nijeveen. De jeugdleden onder leiding van Yael Hensbergen beten het spits af. Hierna brachten beide muziekverenigingen afzonderlijk een aantal stukken ten gehore. Bijzonder veel waardering was er voor het optreden van Caitlin Helmich, die met haar dwarsfluit solo blies tijdens “Concertino for flute”. De orkesten speelden gezamenlijk een gedeelte uit de “Three Musical Haikus”, “Grounds”, “Frozen” en “Het is een nacht” .

Zaterdag overdag studeerden beide verenigingen gezamenlijk. Hierdoor ontstond er een orkest van ruim 80 leden. Na de generale repetitie genoten de deelnemers van een maaltijd die was bereid door de jeugdleden. 
Het idee van de studiedag is ontstaan tijdens een verjaardagsvisite waar een lid van het orkest van Nijeveen en een lid van het orkest van Leek elkaar ontmoetten.

Voorzitter Jan Stellink kijkt terug op een geslaagde dag. “Voor de meeste leden is het een unieke ervaring om eens in zo’n groot orkest te spelen. Muziek verbindt. Leeftijd speelt hierbij geen rol. De jongste deelnemer was acht jaar en de oudste 91. De leden lieten gisteren weten dat zij in 2016 een tegenbezoek aan de Harmonie Leek willen brengen”.