In Memoriam Ties Scheeres

Afgelopen dinsdag, tijdens de repetitie van de blaaskapel, moest Ties Scheeres zijn dirigeerstok neerleggen. Dit keer definitief.

Ties was een gedreven lid, en vooral een bovengemiddeld getalenteerd muzikant. Bijna 42 jaar was hij als lid aan onze vereniging verbonden. Daarvoor speelde hij bij de Harmonie in Meppel. Dit jaar was hij 65 jaar muzikant. Zijn leven was muziek. Naast Euphonia speelde hij bij de De Toutenburgher Muzikanten in Vollenhove, Tirolerkapel de Lindelanders in Zuidwolde en het regionale Seniorenorkest Meppel.  Vroeger maakte hij ook deel uit van The Magnolians Dance Orchestra en het kleine orkest Plus Four.Begonnen als klarinettist en jarenlang een van de drijvende krachten in die sectie. Daarna stapte hij over naar de tenorsectie. Hij speelde altsaxofoon, tenorsaxofoon en de laatste jaren speelde hij altsaxofoon in het harmonieorkest. Ties was technisch begaafd en had een goed oor voor stemming. Hij hechtte er veel waarde aan als muzikanten goed op de muziektekens letten. De muzikanten moesten niet alleen de noten spelen, maar vooral musiceren. Dat wil zeggen dat ze niet alleen hard moesten spelen, maar ook zachtjes.   

Maar Ties was ook een man die van gezelligheid hield, met de nodige humor op zijn tijd. Gezelligheid die hij vond in de wekelijkse repetities en in de vele concerten. Maar ook in de muziek. Hij was bekend om zijn voorliefde voor de Tsjechische blaasmuziek, de Böhmische muziek en de Egerländers.

Ruim 8 jaar was Ties de  kapelmeester, en daarmee het gezicht, van de Dauwtrappers en later de Sterrenbergkapel. Hier kon hij zich naar hartenlust uitleven en zijn visie over de kapelmuziek delen met de muzikanten. Hij had zichzelf onlangs nog geleerd hoe hij bladmuziek via de computer kon schrijven.

Naast muzikant was Ties vele jaren lid van de muziekcommissie. Hij zocht muziek uit voor het harmonieorkest en voor de kapel en deed dat in overleg met de andere muzikanten.

Wij zijn Ties veel dank verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze vereniging.
Zijn laatste akkoorden hebben helaas geklonken, maar zijn muziek en persoon zal ons nog lang bijblijven.

Ties, rust zacht.