Meppeler Courant over nieuwjaarsconcert Euphonia

Euphonia brengt gevarieerd nieuwjaarsconcert
maandag 14 januari 11:52

Nijeveen - Muziekvereniging Eurphonia uit Nijeveen bracht zondagmorgen een gevarieerd programma in dorpshuis De Schalle tijdens het nieuwjaarsconcert. Voorzitter Jan Stellink maakte tussendoor bekend dat er op vrijdag 15 maart in de tent op het evenemententerrein een uitwisselingsprogramma plaatsvindt van muziekverenigingen.

Daaraan verleent Euphonia haar medewerking.

De morgen werd voortgezet door de Kapel onder leiding van Ties Scheeres. De Kapel speelde onder andere Böhmischer Diamant en Sommernacht in Prag.

Vervolgens liet de slagwerkgroep Dynamic onder leiding van Frank Ritsema van zich horen. De stukken Three moments for Malletband, IO, Dance of the Magyars, Procession to the lord en Dingedong werden ten gehore gebracht. De klanken van deze slagwerkgroep waren overweldigend.

Het opleidingsorkest onder leiding van Yaël Hensbergen vervolgde het programma. Deze leerlingen zijn de toekomst en deden het heel goed. Zij speelden The Verger’s favouritesong, Farmhouse rock en The sound of music. Na een korte pauze beklom de jeugdslagwerkgroep onder leiding van Jarno de Boer het toneel. De jongeren lieten horen wat zij het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd. Zij speelden Samboestarters.

Het orkest Euphonia onder leiding van Wilfred Grootenhuis sloot het nieuwjaarsconcert af. Euphonia speelde stukken van Adele en Coldplay en de William Bluehart march en Arena Classics. Na het muzikale deel van deze morgen werden enkele leden van de vereniging in het zonnetje gezet. Roelie Schuttelaar is 12,5 jaar lid van de vereniging.

Ook Roelof Kuik en Ties Scheeres mochten naar voren komen. Roelof is 60 jaar, Ties 65. Zij kregen allemaal een speldje van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) opgespeld door Olf Bieleveld.