Meppeler Courant

Nijeveen - De zaal in dorpshuis De Schalle was tot de laatste stoel bezet zondagmorgen tijdens het jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsconcert van de muziekvereniging Euphonia uit Nijeveen.

De Sterrenberg Kapel speelde bij binnenkomst van de belangstellenden de sterren van de hemel. Na dit mooie begin van de morgen heette Marja Klerk de aanwezigen van harte welkom en keek nog even naar het jaar 2014 en blikte vooruit naar 2015. De muziekvereniging bestaat negentig en laat dit niet ongemerkt voorbijgaan.

Vervolgens werd er plaats gemaakt voor de slagwerkgroep onder leiding van Frank Ritsema die het gebouw op zijn grondvesten deed trillen met onder andere Soldaat van Oranje, Remembrance day, Band of Brothers en Rock around the clock. Het was overweldigend. Dat de jeugd de toekomst heeft, lieten de jongsten van het jeugdorkest onder leiding van Yael Hensbergen weten. Zij speelden de Klompendans en De muziekfabriek. Vervolgens was het de beurt aan het jeugdorkest eveneens onder leiding van Yael Hensbergen. De jeugdorkest speelde onder andere Het is een nacht, Beaty en the Beast en The best of the Beatles.

Jaap Pol


Na de pauze was het de beurt aan de jeugd van de slagwerkgroep onder leiding van Frank Ritsema. De slagwerkgroep speelde twee nummers Battle en Played alive. Het orkest onder leiding van  Wilfred Grootenhuis zat al klaar om als afsluiter van het concert van zich te laten horen en speelde onder meer Egyptische mars, James Bond en Beim Heurigen.

Het laatste stuk was uitgekozen door het oudste spelende lid van de vereniging, Jaap Pol. Hij werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 80- jarig lidmaatschap van de muziekvereniging. Hij kreeg het bijbehorende speldje en de oorkonde aangeboden door wethouder Henk ten Hulscher.

Het stuk dat hij had uitgekozen werd opgedragen aan de oprichters van de vereniging op 15 september 1925, de heren Johannes Nijmeijer, Jan Snijder en Arent Pol. De heer Pol was niet de enige jubilaris. Hilma Buiten is 12½ jaar lid, Jeanet Venema 25 jaar lid, Henri Venema 40 jaar en Jan Tuut 65 jaar lid. Zij kregen uit handen van de heer Peters van de Groninger/Drentse muziekbond een speldje en een oorkonde.

Alle jubilarissen werden in de bloemen gezet en werden door de volle zaal gefeliciteerd met een staande ovatie. Vervolgens speelde het orkest nog twee nummers: Textilaku en It had better be tonight.

BRON: Meppeler Courant